Coaching voor de Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad

Als Ambtelijk Secretaris/Ondersteuner speel je een cruciale rol in de ondersteuning van de cliëntenraad. Jij draagt bij aan een effectieve samenwerking tussen de leden onderling en tussen de cliëntenraad en de zorginstelling. Professionele coaching kan jou helpen je vaardigheden te ontwikkelen en je handelwijze te verbeteren. Coaching kan een waardevolle investering zijn in je persoonlijke en professionele groei als Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad.

Waarom Coaching?

Als Ambtelijk Secretaris sta je voor diverse uitdagingen, zoals het beheren van administratieve taken, het onafhankelijk en professioneel ondersteunen van de cliëntenraad bij het behartigen van de belangen van cliënten en bewoners en het communiceren met zowel de cliëntenraad als de bestuurder/manager en andere geledingen binnen de zorginstelling. Coaching kan jou hierbij helpen op verschillende manieren:

 1. Persoonlijke Ontwikkeling : Werk aan je persoonlijke ontwikkeling om een goede balans te vinden tussen wie jij bent en wat jij meebrengt en de uitdagingen die de functie heeft.
 2. Leiderschap en Communicatie : Verbeter je leiderschapsvaardigheden en communicatie om effectief te kunnen samenwerken met de cliëntenraad, de zorgbestuurder en de andere gesprekspartners binnen de zorginstelling.
 3. Stressmanagement : Leer omgaan met de druk en stress die in je rol kunnen ontstaan.
 4. Conflictbeheer : Ontwikkel vaardigheden om conflicten binnen de cliëntenraad en/of tussen de cliëntenraad en bestuurder op een constructieve manier te begeleiden en eventueel te helpen oplossen.

Voordelen van Coaching

Coaching voor jou als Ambtelijk Secretaris/Ondersteuner Cliëntenraad kan leiden tot:

 • Effectievere invulling van jouw rol, functie en positie.
 • Sterkere samenwerking binnen de Cliëntenraad.
 • Vergroting van jouw zelfvertrouwen en leiderschapsvaardigheden.
 • Beter begrip van de belangen van cliënten en hoe deze te vertegenwoordigen.

Ons Coaching aanbod

Ons coaching aanbod omvat:

 • Individuele Coaching : Persoonlijke coaching sessies die gericht zijn op jouw specifieke behoeften en doelen.
 • Groepscoaching : Oftewel Intervisie, leren en groeien in een kleine groep met andere Ambtelijk Secretarissen in soortgelijke posities.
 • Workshops en Trainingen : Georganiseerde workshops en trainingssessies om specifieke vaardigheden te ontwikkelen.

Onze coaches

Onze ervaren coaches hebben ervaring in het werkveld, expertise in de gezondheidszorgsector en begrijpen de specifieke uitdagingen waar jij mee te maken hebt. Onze coaches helpen jou graag bij het bereiken van je doelen en het versterken van je capaciteiten.

Dit zijn onze coaches:

Ans Huurnink

“Gevoel voor verhoudingen en het bewaken van je eigen grenzen zijn van belang. Houdt daarbij jouw onafhankelijke rol in gedachte. Om van daaruit het cliëntperspectief te helpen behartigen.”


Lisette Verploegen

“Ik heb een positieve kijk op persoonlijke kwaliteiten, drijfveren en mogelijkheden en wil jouw gedrag nog meer tot zijn recht laten komen om daarmee invloed uit te oefenen op jouw resultaten.”


Kitty van de Vossenberg

“Mijn kracht ligt in de aanpak van vraagstukken over communicatie, conflicthantering, beïnvloedingsstijlen, werkdruk, onderhandelen of het ontwikkelen van een strategie vanuit een visie.”

Meer weten

Wil je meer weten over onze coaching of ben je geïnteresseerd in het starten van een coaching traject? Neem dan gerust contact met ons op!