Groningen

12-16 uur/week

Sluitingsdatum 9 mei 2023

Word jij de nieuwe Ambtelijk Secretaris van onze Cliëntenraad?

Ter ondersteuning van de Cliëntenraad zoekt Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) een

Ambtelijk secretaris
12 – 16 uur per week


Wie ben jij

Jij bent een onafhankelijke en professionele ambtelijk secretaris die onze cliëntenzorg een warm hart toedraagt. Je voelt je betrokken bij onze cliënten en de kwaliteit van de dienstverlening. Jouw inzet is gericht op het ondersteunen van de Cliëntenraad op inhoudelijk en administratief gebied opdat de Cliëntenraad haar taak goed en volledig kan oppakken.

Hier kom jij te werken

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) is de organisatie voor verslavingszorg in de 3 noordelijke provincies. Er werken ruim 1000 medewerkers, verspreid over circa 45 locaties. Deze medewerkers zetten zich dagelijks met hart en ziel in om onze cliënten én hun naasten perspectief te bieden op meer kwaliteit van leven. Ons aanbod varieert van preventie tot poliklinische zorg, van begeleid en beschermd wonen tot forensische zorg en van specialistische klinische zorg tot reclassering. Door de omvang van het werkgebied heeft VNN een grote betrokkenheid bij maatschappelijke ontwikkelingen in de noordelijke én landelijke regio.

Binnen VNN staat de mens centraal, zowel de cliënt als de medewerker. VNN kenmerkt zich dan ook als een platte organisatie met een informele sfeer. Medewerkers krijgen volop de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Bij alles wat we doen is oplossingsgericht werken het uitgangspunt.

Vacature Ambtelijk Secretaris Verslavingszorg Noord Nederland

De Cliëntenraad

VNN hecht veel belang aan medezeggenschap. De Cliëntenraad komt op voor alles wat belangrijk is voor de mensen die zorg krijgen van VNN. De leden van de Cliëntenraad, die als vrijwilliger zitting hebben in de raad, zijn betrokken en (ex-)cliënten of naasten.

De Cliëntenraad overlegt met de Raad van Bestuur van VNN, geeft gevraagd en ongevraagd advies, denkt mee over onderwerpen die voor cliënten belangrijk zijn en wordt actief betrokken bij werkgroepen en projecten. De Cliëntenraad ziet zichzelf als een proactieve partner. 

Als Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad val je hiërarchisch onder de directeur Organisatie & Advies. Functioneel word je aangestuurd door de Cliëntenraad.

De positie van de ambtelijk secretaris is neutraal en onafhankelijk. Je bent geen lid van de Cliëntenraad.

Wat ga je doen?

 • Je biedt beleidsmatige ondersteuning aan de Cliëntenraad, zoals in de voorbereiding van adviesaanvragen en instemmingsverzoeken.
 • Je verstrekt informatie en/of geeft adviezen over wet- en regelgeving (Wmcz 2018), procedures en communicatie van de Cliëntenraad (intern en extern). Tevens bewaak je de naleving van deze wet- en regelgeving en procedures.
 • Je begeleidt de leden van de Cliëntenraad in hun taak. Je adviseert over voor hen relevante deskundigheidsbevordering.
 • Je signaleert ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie die relevant zijn voor de cliëntparticipatie, verzamelt informatie hierover en informeert de Cliëntenraad.
 • Je ondersteunt de Cliëntenraad bij correspondentie en administratieve werkzaamheden.

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over een relevant hbo-diploma.
 • Het is een pre als je relevante werkervaring hebt en over actuele kennis van wetten en procedures op het gebied van cliëntmedezeggenschap beschikt, in het bijzonder de Wmcz 2018.
 • Je ziet het belang van medezeggenschap voor het goed functioneren van een organisatie en hebt visie hierop.
 • Je bent communicatief en schriftelijk vaardig en je beschikt over bestuurlijke en organisatorische kennis en sensitiviteit. Je kunt omgaan met tegengestelde belangen, waarbij tact, luisteren en overtuigingskracht belangrijk zijn.
 • Je kunt goed het onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken.
 • Je bent empathisch, positief ingesteld en oplossingsgericht.
 • Integriteit en betrouwbaarheid is voor jou vanzelfsprekend bij het omgaan met vertrouwelijke informatie en de onafhankelijke positie.
 • Je bewaart het overzicht en kunt goed plannen, coördineren en organiseren.

Wat bieden wij jou?

 • Veel mogelijkheden op het gebied van leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn trainingen op het gebied van Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast biedt VNN een ruim aanbod aan digitale leertrajecten op GGZ thema’s en persoonlijke ontwikkeling via GGZ Ecademy en GoodHabitz. 
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ en een salaris conform functiegroep 50.
 • Een dienstverband eerst voor de duur van één jaar met de intentie van een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Een eindejaarsuitkering van 8,33%. Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en volledige vergoeding woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.

Vragen over de vacature?

Voor meer informatie kun je bellen met de voorzitter Raad van Bestuur, Gerard Niemeijer. Te bereiken via het secretariaat: telefoonnummer 06 – 23847588.

Solliciteren?

 • Ben jij de medewerker die wij zoeken? Solliciteer via de button onderaan dit bericht. Je kunt reageren tot en met 9 mei 2023.
 • De sollicitatiegesprekken worden op maandagochtend 22 mei 2023 gehouden.
 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure is het inwinnen van referenties en dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag kunt overleggen.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan een interne kandidaat.
 • Door te reageren op deze vacature, geef je VNN toestemming om alle door jou verstrekte persoonsgegevens te verwerken voor het afhandelen van de sollicitatieprocedure. Je gegevens worden na afronding van deze sollicitatieprocedure verwijderd.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *